Verstas

Verstas

Artenomi Uolevi Nurmi perusti Puuverstas Osmansolmun vuonna 1999. Hän on valmistanut uniikkeja mittatilauskalusteita entisessä veneveistämössä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Verstaassa huokuu käsityöläisromantiikka. Siellä puusepän jalkojen alla narisee vuosikymmenten kuluessa patinoitunut puulattia. Tilan ikkunoista tulvii sisälle runsain määrin luonnonvaloa. Aamun ensi säteet ja illan auringonlasku rytmittävät tekijän työpäivän. 

Verstaassa on kaikki perinteiseen nikkarointiin tarvittavat koneet ja laitteet sekä käsityökalut. Työkalujen, koneiden ja laitteiden ylläpito sisältyy verstaan vuokraan. Verstas on kahdessa kerroksessa. Tilaa on kaikkiaan 170 neliötä, joista työ – ja konesali ovat toisessa kerroksessa (omat sisäänkäynnit). Alakerrassa on puuvarasto, johon on sijoitettu alkukatkaisu sekä leveänauha tasohiomakone (940mm) . 

Puuverstas sijaitsee pienellä ja idyllisellä Iilikkeen teollisuusalueella Salon Halikossa. Iilike on vehreä ja viihtyisä saareke Halikon suurimpien kartanoiden välissä. Se on erinomaisten kulkuyhteyksien varrella tien 110 välittömässä läheisyydessä. Linja-auto ja juna-asema ovat kävelymatkan päässä. 
Huonekalupuuseppä Uolevi Nurmi, Kailinniituntie 9, 24800 HALIKKO. p +358407387281, email: uolevi@uolevinurmi.fi
© 2022 Kaikki oikeudet pidätetään.